Foto Zus of Zo

 

Wie zijn wij?

Wie zijn wij? Toneelvereniging Première heeft al ruim 16 jaar de toneelliefhebber uit Bergen op Zoom en de wijde omgeving kunnen verwennen met steeds uitdagende producties, die zowel letterlijk als figuurlijk van het toneel af spatten!

 

Première wordt door kenners wel de "eredivisie" van het toneel in West Brabant genoemd. En dat predicaat verdient onze spelersgroep. "Toneelspel in de ruimste zin des woords" aldus onze statuten.

En dat gebeurt; stukken die u ontroeren, uitdagen, uw emotie prikkelen, maar vooral een avondje professioneel toneelspel verzorgen. Steeds blijven wij zoeken naar die ene gevoelige, sentimentele of lachwekkende snaar.

 

De spelers van Première zijn trots op Première en blijvend op zoek naar uitdaging, naar verbetering van het eigen spel en het versterken van elkaar als medespelers. Zij proberen van elkaar te leren, genieten van elkaars spel en gunnen elkaar de mooiste rollen. Doel is ook dat zo veel mogelijk spelers een rol hebben in het stuk en het samen een topprestatie leveren bovenaan staat.

 

Ook nieuwe spelers, die naar deze uitdaging zoeken, zijn van harte welkom bij Première.

 

In 2016 speelden wij een prachtig en succesvol stuk “Heksenjacht”, een bewerkte uitvoering van het bekende stuk "The Crucible" van Arthur Miller, onder regie van onze eigen Karen Albers.

Voor 2017 werd stuk “Camille!” over het indrukwekkende levensverhaal van de Franse beeldhouwster Camille Claudel gespeeld in het Groot Arsenaal in Bergen op Zoom. Op een niveau wat u van ons gewend bent….

 

Regisseur voor 2018 is wederom Karen Albers, die weer een nieuwe dimensie toevoegt aan toneelspelen. Graag wil ik u uitnodigen deze voorstelling Carrousel bij te wonen en te genieten van dit prachtig stukje hogeschooltoneel.

 

Met vriendelijke groet,

Peter de Kok

Voorzitter toneelvereniging Première